HR hírek

1-10   11-20   21-30   31-40

Ahol rangot jelent dolgozni.

2016. november 23., szerda 11:31

A több mint 100 éves múlttal rendelkező, kukorica-feldolgozással foglalkozó Hungrana Kft. vezetése kiemelt hangsúlyt fektet a kiváló minőségű termékek és alapanyagok gyártása mellett a folyamatos fejlődésre, és munkatársaik számára stabil alapokkal rendelkező cégként kívánja biztosítani a megbízható, állandó munkahelyet.
...részletek

Komoly segítség érkezik a pályakezdőknek.

2016. november 16., szerda 16:48

2020-ig újabb 230 000 fiatalnak biztosíthat munkatapasztalat-szerzési lehetőséget az Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért program.
...részletek

Az emberek 70 százaléka nem ott dolgozik, ahol szeretne.

2016. november 15., kedd 14:45

Ma egy fejvadásznak 100 embert meg kell ahhoz keresnie, hogy egy vagy kettő igent mondjon. Közben a bérigények 20 százalékkal megugrottak. Olyan léptékű változások zajlanak a munkaerőpiacon, amelyeket a szakembereknek sem mindig egyszerű követni. Márpedig az alkalmazkodás ezekhez a változásokhoz, a velük együtt érkező problémák kezelése is létszükséglet, hiszen a vállalatok így tudják megőrizni versenyképességüket. Ahogy a HR Portal - BaBér panoráma „Túl a béreken, mész vagy maradsz?” című konferenciáján elhangzott, annak ellenére, hogy a nemzetközi trendekkel ellentétben Magyarországon még mindig a bér az elsődleges szempont a munkavállalók motivációjának terén, a munkáltatóknak túl kell látni ezen. Többek közt azért is, mert a versenyképességhez a lelki szükségletek kielégítésére is szükség van, ez pedig akkor teljesül, ha a dolgozót a cégek emberként kezelik.
...részletek

Miért jó a Takarék Agrár Központban dolgozni?

2016. október 07., péntek 10:34

A Takarékok több mint két éve hozták létre saját agrárszakmai műhelyüket, a Takarék Agrár Központot. A lépést az indokolta, hogy az együttműködő, integrált Takarékok hagyományosan a mezőgazdaság meghatározó finanszírozói, és ezt a pozíciójukat a jövőben is meg kívánják tartani. A csaknem 1500 kirendeltséggel rendelkező integráció mindenütt jelen van, ahol a mezőgazdasági termelőknek szükségük van rá – ott is, ahol más pénzintézetek nem nyújtanak szolgáltatásokat. Annak érdekében, hogy ezen egyedülálló adottságaikkal még hatékonyabban tudjanak élni, megvizsgálták, mire van az agrárügyfeleknek szükségük a sikeres, fenntartható fejlődéshez a finanszírozáson túl. Azt találták, hogy a piaci, stratégiai tanácsok terén tudunk még inkább hozzájárulni ügyfeleink sikereihez.
...részletek

Hazudik egymásnak a munkáltató és a dolgozó a LinkedIn alapítója szerint

2015. október 29., csütörtök 22:42

Szakadás állt be a munkáltató és a dolgozó között, mert nem őszinték egymással. Erről írt könyvet Reid Hoffman, a LinkedIn egyik alapítója.
...részletek

Nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj

2015. október 29., csütörtök 21:20

Tudjuk, és érezzük, hogy valami nem stimmel a magyar nyugdíjrendszerrel, és a nyugdíjakkal kapcsolatban, mégis olyan érzésünk van, mintha valamit nem tudnánk. Való igaz, hogy elég nehéz ennek a nyugdíjdrámának a végére járni, ezért álljon most itt 3 olyan tény, amely még nem ivódott be a köztudatba.
...részletek

Sokszor már az álláshirdetésben is benne van a diszkrimináció

2015. október 29., csütörtök 20:59

Gyakran merül fel a kérdés, hogy egy új munkatárs kiválasztásánál a szakmai felkészültség, a tapasztalat és a különböző képességek mellett mennyire számítanak azok a tulajdonságok, amik felvetik a diszkrimináció gyanúját. Sok esetben maguk a felvételiztetők sincsenek tisztában a szabályozással, pedig a jelenlegi jogi környezet szigorúan szabályozza az egyenlő bánásmód követelményének megvalósulását. Számos esetben már az álláshirdetés is magában hordozza a hátrányos megkülönböztetést, vagy a pozitív diszkriminációt.
...részletek

Módosul a munka törvénykönyve

2015. október 13., kedd 07:56

A hároméves új munka törvénykönyve a jogalkalmazás egységesítése miatt módosul. Mostantól a munkavállaló azonnali hatályú felmondása - a munkáltató jogsértése - esetén is kötelezővé lesz a végkielégítés.
...részletek

Havi 182 ezer volt az átlagjövedelem

2015. szeptember 17., csütörtök 09:43

Nyolcvanezerrel több adóbevallás készült 2014-ben, a rekordernek 1,12 milliárdos jövedelme volt.
...részletek

Beteggé teszi, ha kilenckor kezd dolgozni

2015. szeptember 15., kedd 17:00

Az Oxford Egyetem kutatása szerint aki korán kel, mégsem lel aranyat - legalábbis ha azonnal dolgozni kezd. A kutatók szerint ugyanis a 9-5-ig tartó munkaidő miatt a cirkadián ritmus teljesen felborul, és ez amellett, hogy rossz hatással van a teljesítményünkre és hangulatunkra, az egészségünkre is káros.
...részletek

Trenkwalder: 160 ezer forint fölé emelkedett a kölcsönzött munkavállalók átlagos bére

2015. szeptember 08., kedd 12:58

A kölcsönzött munkavállalók havi bruttó átlagkeresete tavaly megközelítette a 163 ezer forintot, ami 60 százalékkal magasabb az akkori minimálbérnél, összességében pedig csaknem 104 ezer munkavállalónak volt munkajogi kapcsolata munkaerő-kölcsönzőkkel - közölte a Trenkwalder személyzeti szolgáltató cég.
...részletek

Sokan vettek részt a Darányi Ignác Terv agrárgazdasági képzésein

2015. szeptember 08., kedd 12:53

A tervezettnél kétszer többen, összesen 112 ezren vettek részt a Darányi Ignác Terv agrárgazdasági képzésein - közölte a KPMG könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cég.
...részletek

Tesco: közvetlenül 350 munkavállalót érint az éjszakai műszak megszüntetése

2015. szeptember 08., kedd 08:00

Az októbertől januárig tartó időszakban az éjszakai műszak megszüntetése, ezzel a négy fázisban történő átállás a nappali árufeltöltésre közvetlenül 350 munkavállalót érint a Tescónál; a cég a szakszervezetekkel való egyeztetések során olyan megállapodásra szeretne, hogy az érintetteknek a vállalaton belül más munkalehetőséget biztosíthasson.
...részletek

NGM: 23 éves csúcson van a foglalkoztatottság

2015. augusztus 20., csütörtök 11:00

Huszonhárom éves csúcson van a foglalkoztatottság Magyarországon, és 11 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliségi ráta - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal munkaerő-piaci adatait kommentálva.
...részletek

2022.11.27., vasárnap | Virgil

Bejelentkezés