HR hírek

1-10   11-20   21-30   31-40

Beteggé teszi, ha kilenckor kezd dolgozni

2015. szeptember 15., kedd 17:00

Az Oxford Egyetem kutatása szerint aki korán kel, mégsem lel aranyat - legalábbis ha azonnal dolgozni kezd. A kutatók szerint ugyanis a 9-5-ig tartó munkaidő miatt a cirkadián ritmus teljesen felborul, és ez amellett, hogy rossz hatással van a teljesítményünkre és hangulatunkra, az egészségünkre is káros.
...részletek

Trenkwalder: 160 ezer forint fölé emelkedett a kölcsönzött munkavállalók átlagos bére

2015. szeptember 08., kedd 12:58

A kölcsönzött munkavállalók havi bruttó átlagkeresete tavaly megközelítette a 163 ezer forintot, ami 60 százalékkal magasabb az akkori minimálbérnél, összességében pedig csaknem 104 ezer munkavállalónak volt munkajogi kapcsolata munkaerő-kölcsönzőkkel - közölte a Trenkwalder személyzeti szolgáltató cég.
...részletek

Sokan vettek részt a Darányi Ignác Terv agrárgazdasági képzésein

2015. szeptember 08., kedd 12:53

A tervezettnél kétszer többen, összesen 112 ezren vettek részt a Darányi Ignác Terv agrárgazdasági képzésein - közölte a KPMG könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cég.
...részletek

Tesco: közvetlenül 350 munkavállalót érint az éjszakai műszak megszüntetése

2015. szeptember 08., kedd 08:00

Az októbertől januárig tartó időszakban az éjszakai műszak megszüntetése, ezzel a négy fázisban történő átállás a nappali árufeltöltésre közvetlenül 350 munkavállalót érint a Tescónál; a cég a szakszervezetekkel való egyeztetések során olyan megállapodásra szeretne, hogy az érintetteknek a vállalaton belül más munkalehetőséget biztosíthasson.
...részletek

NGM: 23 éves csúcson van a foglalkoztatottság

2015. augusztus 20., csütörtök 11:00

Huszonhárom éves csúcson van a foglalkoztatottság Magyarországon, és 11 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliségi ráta - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal munkaerő-piaci adatait kommentálva.
...részletek

Helyi utazási bérlet – kinek jár, illetve milyen feltételekkel adható?

2014. április 29., kedd 15:17

Az Mt. 51. §-a értelmében a munkáltató köteles a munkavállalót a munkaszerződés és a munkaviszonyra vonatkozó szabályok szerint foglalkoztatni, továbbá - a felek eltérő megállapodása hiányában - a munkavégzéshez szükséges feltételeket biztosítani, illetve köteles a munkavállalónak azt a költségét megtéríteni, amely a munkaviszony teljesítésével indokoltan merült fel.
...részletek

Látványosan több magyar dolgozik, de...

2014. április 29., kedd 15:11

A legfrissebb statisztika szerint idén februárban 239 ezerrel dolgoztak többen hazánkban, mint egy évvel ezelőtt. Ez a több mint 9 százalékos bővülés azonban közmunka nélkül csupán egy "szerény" 2,5 százalékra lenne elég.
...részletek

Osztalék nélkül tényleg nem jár munkabér?

2014. április 29., kedd 14:40

Az új Ptk. szabályainak a többsége 2014. március 15. napjával lépett hatályba, és jelentősen megváltoztatta az általa szabályozott jogviszonyokat. A változások, illetve azoknak az értelmezései még feltehetőleg hosszú ideig vitákra fognak alapot adni. Ilyen vitapontok (voltak) a jogi személyek vonatkozásában a diszpozitivitás határai (mely szabályoktól lehet ténylegesen eltérni), a vezető tisztségviselők felelőssége, illetve az osztalékfizetés szabályai. Utóbbi szerint ugyanis amennyiben annak feltételei nem állnak fenn, abban az esetben a tagnak más jogviszonyra tekintettel sem lehet kifizetést teljesíteni, azaz többek szerint munkabérben sem részesülhet.
...részletek

Idén tovább nőnek még a bérek

2014. április 29., kedd 14:34

A keresetek növekedésére számítanak ebben az évben az MTI által megkérdezett elemzők, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a közfoglalkoztatás továbbra is jelentősen lehúzza az átlagot.
...részletek

Egyre kevesebben dolgoznak a mezőgazdaságban

2014. február 04., kedd 14:45

Csökkent a mezőgazdasággal foglalkozók száma az elmúlt három évben. A gazdálkodóknak csak 6,1 százaléka 35 év alatti.
...részletek

Ezért lehet kockázatos a gyed extra

2014. január 22., szerda 16:08

Egyelőre még nemigen igénylik a kismamák a gyed extrát, inkább csak tájékozódnak. Aki az ellátás melletti munkavállalást választja, annak különösen érdemes meggondolnia a dolgot, ha még szeretne gyereket.
...részletek

Szabadságra menne? Jön a szigorítás

2013. december 02., hétfő 14:35

Miközben a hazai cégek egyre inkább hajlanak a rugalmas munkaidő bevezetésére - amit a magyarok nemzetközi összevetésben is kiemelten fontos szempontnak tartanak a fizetés mellett, hamarosan szigorodik a szabadságolásra vonatkozó szabályozás.
...részletek

Fekete foglakoztatás: kockázatok és mellékhatások

2013. szeptember 30., hétfő 14:07

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal közzétette új ellenőrzési statisztikáit. A számok elrettentőek: a munkaadók 61 százalékánál találtak szabálysértést az ellenőrök, és csaknem 304 millió Ft bírságot szabtak ki.
...részletek

Fizetésemelés 2014 - mit terveznek a vállalatok?

2013. szeptember 30., hétfő 14:03

Többen terveznek béremelést, de kevesebbet adnak, mint eddig. Felértékelődött a teljesítmény, a fizetésben is egyre inkább látszik a jól végzett munka jutalma, csakúgy, mint a diploma és a képzettség foka - többek között ezek a kutatási eredmények láttak napvilágot a Döntéshozók Fóruma üzleti reggelin.
...részletek

Nyújtsd a kezed, megmondom ki vagy?

2013. március 19., kedd 13:38

Lehet, hogy egy állásinterjúra jelentkező kézfogása mindent eldönt, de azért egy személyiségi teszt elárulhatja, mi rejlik igazából a kézfogás mögött. Kezdenek erre rájönni a cégek is, amelyek egyre gyakrabban kérik az interjúztatás mellé a tesztek használatát is. Jellemző azonban, hogy csak akkor fordulnak szakemberhez a kiválasztást illetően, ha már túl vannak számos kudarcos próbálkozáson.
...részletek

2022.09.24., szombat | Gellért,Mercédesz

Bejelentkezés