HR hírek

1-10   11-20   21-30   31-40 >>>

Pont ennyi béremelkedést vártak az elemzők

2014. január 22., szerda 16:13

A várakozásoknak megfelelően nőttek a bérek az MTI által kedden megkérdezett elemzők szerint.
...részletek

Ezért lehet kockázatos a gyed extra

2014. január 22., szerda 16:08

Egyelőre még nemigen igénylik a kismamák a gyed extrát, inkább csak tájékozódnak. Aki az ellátás melletti munkavállalást választja, annak különösen érdemes meggondolnia a dolgot, ha még szeretne gyereket.
...részletek

Szabadságra menne? Jön a szigorítás

2013. december 02., hétfő 14:35

Miközben a hazai cégek egyre inkább hajlanak a rugalmas munkaidő bevezetésére - amit a magyarok nemzetközi összevetésben is kiemelten fontos szempontnak tartanak a fizetés mellett, hamarosan szigorodik a szabadságolásra vonatkozó szabályozás.
...részletek

101 ezer 500 forint lesz jövőre a minimálbér

2013. december 02., hétfő 14:32

Jövőre 101 ezer 500 forint lesz a minimálbér és 118 ezer forint a szakmunkás bérminimum a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) született megállapodás alapján.
...részletek

Fekete foglakoztatás: kockázatok és mellékhatások

2013. szeptember 30., hétfő 14:07

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal közzétette új ellenőrzési statisztikáit. A számok elrettentőek: a munkaadók 61 százalékánál találtak szabálysértést az ellenőrök, és csaknem 304 millió Ft bírságot szabtak ki.
...részletek

Fizetésemelés 2014 - mit terveznek a vállalatok?

2013. szeptember 30., hétfő 14:03

Többen terveznek béremelést, de kevesebbet adnak, mint eddig. Felértékelődött a teljesítmény, a fizetésben is egyre inkább látszik a jól végzett munka jutalma, csakúgy, mint a diploma és a képzettség foka - többek között ezek a kutatási eredmények láttak napvilágot a Döntéshozók Fóruma üzleti reggelin.
...részletek

Az új Mt. élesben - az első fél év a gyakorló munkajogász szemével

2013. április 15., hétfő 15:29

Január elsejétől teljes egészében hatályba lépett az új Munka törvénykönyve (Mt.). A legtöbb rendelkezés már tavaly júliustól érvényben volt, ezért cikkünkben most azt vizsgáljuk, hogy az elmúlt mintegy féléves gyakorlat - ami egyfajta ""tesztidőszaknak" is felfogható - milyen kérdéseket vetett fel, és miként reagált a mindennapok személyügyi-munkajogi gyakorlata az átszabott jogszabályi, működési keretekre.
...részletek

Nyolcezer mezőgazdasági munkahely megszűnésétől fél a szakszervezet

2013. április 15., hétfő 15:19

Nyílt levélben fordult a vidékfejlesztési miniszterhez a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete (MÉDOSZ), tiltakozva amiatt, hogy a kormány még ebben az évben meghirdeti azokat a földterületeket, amelyeknek 2017-ben lejár a haszonbérleti szerződése.
...részletek

Nyújtsd a kezed, megmondom ki vagy?

2013. március 19., kedd 13:38

Lehet, hogy egy állásinterjúra jelentkező kézfogása mindent eldönt, de azért egy személyiségi teszt elárulhatja, mi rejlik igazából a kézfogás mögött. Kezdenek erre rájönni a cégek is, amelyek egyre gyakrabban kérik az interjúztatás mellé a tesztek használatát is. Jellemző azonban, hogy csak akkor fordulnak szakemberhez a kiválasztást illetően, ha már túl vannak számos kudarcos próbálkozáson.
...részletek

12-15 ezer munkahely szűnhet meg a baromfiiparban

2013. március 19., kedd 13:34

Sokáig sikerágazat volt, de most lejtmenetbe került a magyar baromfitermelés. A fejlesztések elmaradtak, a technológia elavult, mivel a termelőknek nincsenek megtakarításaik. A magas áfaterhelés és a vásárlóerő hiánya miatt 12-15 ezer ember megélhetése van veszélyben - írja a Napi Gazdaság a Baromfi Termék Tanács (BTT) nyomán.
...részletek

Született tehetségek a sales-ben?

2013. január 28., hétfő 14:03

A készségek mellett a személyiségvonások is meghatározzák, mennyire eredményes valaki a munkájában. Vannak például nyitott, extrovertált emberek, akiknek félelmet okoz az értékesítés, vannak jó kapcsolatépítők, akik nem tudnak jól lezárni üzleteket, és megint mások kiváló értékesítők személyiségtől, hiedelmektől függetlenül. De vajon létezik-e sales személyiség?
...részletek

Cégbezárási hullám indult

2013. január 03., csütörtök 21:23

Tavaly 28 305 cég szűnt meg Magyarországon, ez bő 4000-rel több, mint egy évvel korábban. "Az utolsó negyedévében soha nem látott mennyiségű cég szűnt meg Magyarországon, és ha a tendencia folytatódik, a megszűnések száma akár meg is duplázódhat" - mondja Tóth Tamás, az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató ügyvezető igazgatója.
...részletek

Titkos összetevők önéletrajzhoz és állásinterjúhoz

2013. január 03., csütörtök 21:15

Hogyan nézzen ki az önéletrajzom? Pontosan mit írjak bele? Hogyan viselkedjek az állásinterjún? Mikor kérdezhetek rá a fizetésre? Tulajdonképpen mit szeretnének tudni rólam? Annak érdekében, hogy választ kapjunk a véget nem érő kérdésekre, a Hudson úgy határozott, egyenesen a döntést meghozó személyeket keresi fel, hogy hiteles útmutatót adhassanak az önéletrajzok és az interjúk világához.
...részletek

December 6-án felmondólevelet kapnak a dolgozók

2012. december 04., kedd 16:08

December elején felmondólevelet kap a Kapuvári Hús Zrt. kétszáz dolgozója. A dolgozók többségét kifizetik, de a hitelezőknek, és az esetleg féléves felmondási idővel rendelkező régi alkalmazottaknak is várniuk kell a pénzükre - tudta meg a Világgazdaság.
...részletek

Mire számítsunk, ha munka nélkül maradunk?

2012. december 04., kedd 16:03

Szinte teljesen leépült az elmúlt években a munkanélkülieket támogató segélyezés, így jórészt csak a tartalékaira számíthat az, aki az utcára kerül.
...részletek

2020.02.23., vasárnap | Alfréd

Bejelentkezés