HR hírek

1-10   11-20   21-30   31-40

Ezért lehet kockázatos a gyed extra

2014. január 22., szerda 16:08

Egyelőre még nemigen igénylik a kismamák a gyed extrát, inkább csak tájékozódnak. Aki az ellátás melletti munkavállalást választja, annak különösen érdemes meggondolnia a dolgot, ha még szeretne gyereket.
...részletek

Szabadságra menne? Jön a szigorítás

2013. december 02., hétfő 14:35

Miközben a hazai cégek egyre inkább hajlanak a rugalmas munkaidő bevezetésére - amit a magyarok nemzetközi összevetésben is kiemelten fontos szempontnak tartanak a fizetés mellett, hamarosan szigorodik a szabadságolásra vonatkozó szabályozás.
...részletek

Fekete foglakoztatás: kockázatok és mellékhatások

2013. szeptember 30., hétfő 14:07

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal közzétette új ellenőrzési statisztikáit. A számok elrettentőek: a munkaadók 61 százalékánál találtak szabálysértést az ellenőrök, és csaknem 304 millió Ft bírságot szabtak ki.
...részletek

Fizetésemelés 2014 - mit terveznek a vállalatok?

2013. szeptember 30., hétfő 14:03

Többen terveznek béremelést, de kevesebbet adnak, mint eddig. Felértékelődött a teljesítmény, a fizetésben is egyre inkább látszik a jól végzett munka jutalma, csakúgy, mint a diploma és a képzettség foka - többek között ezek a kutatási eredmények láttak napvilágot a Döntéshozók Fóruma üzleti reggelin.
...részletek

Nyújtsd a kezed, megmondom ki vagy?

2013. március 19., kedd 13:38

Lehet, hogy egy állásinterjúra jelentkező kézfogása mindent eldönt, de azért egy személyiségi teszt elárulhatja, mi rejlik igazából a kézfogás mögött. Kezdenek erre rájönni a cégek is, amelyek egyre gyakrabban kérik az interjúztatás mellé a tesztek használatát is. Jellemző azonban, hogy csak akkor fordulnak szakemberhez a kiválasztást illetően, ha már túl vannak számos kudarcos próbálkozáson.
...részletek

Titkos összetevők önéletrajzhoz és állásinterjúhoz

2013. január 03., csütörtök 21:15

Hogyan nézzen ki az önéletrajzom? Pontosan mit írjak bele? Hogyan viselkedjek az állásinterjún? Mikor kérdezhetek rá a fizetésre? Tulajdonképpen mit szeretnének tudni rólam? Annak érdekében, hogy választ kapjunk a véget nem érő kérdésekre, a Hudson úgy határozott, egyenesen a döntést meghozó személyeket keresi fel, hogy hiteles útmutatót adhassanak az önéletrajzok és az interjúk világához.
...részletek

Mire számítsunk, ha munka nélkül maradunk?

2012. december 04., kedd 16:03

Szinte teljesen leépült az elmúlt években a munkanélkülieket támogató segélyezés, így jórészt csak a tartalékaira számíthat az, aki az utcára kerül.
...részletek

Az innovatív, rugalmas álláskeresőké a jövő?

2012. november 08., csütörtök 08:04

Sokszor felmerül az álláskeresőkben az a kérdés, hogy vajon mindent megtesznek azért, hogy állást találjanak?
...részletek

Rekordon az európai munkanélküliség

2012. szeptember 03., hétfő 11:03

Júliusban újabb történelmi csúcsra emelkedett a munkanélküliség az eurózónában, ráadásul az infláció is gyorsult, ami akár gondot is jelenthet majd az új lépésekre készülő Európai Központi Banknak (ECB).
...részletek

Megugrottak a bérek a versenyszférában

2012. július 19., csütörtök 16:06

A nemzetgazdaságban – a legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – a bruttó átlagkeresetek 4,4, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,7 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit a január–májusi időszakban - közölte a KSH. A versenyszférában dolgozók rendszeres keresete 8,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
...részletek

Íme azok a szakmák, ahol munkaerőre van szükség

2012. június 27., szerda 07:22

Mérnököt, informatikai szakembert, könyvelőt kerestek leginkább a vállalatok az elmúlt fél évben, de sok volt a betöltetlen állás az ügyfélszolgálati, kereskedelmi területeken is. Válságban több gyakornokot alkalmaznak a cégek - állapítja meg egy felmérés. Cikkünkből kiderül, hogyan alakult a hiányszakmák kereslete és kínálata az elmúlt időszakban.
...részletek

Csúcsközelben maradt a munkanélküliség

2012. május 31., csütörtök 11:06

Miközben az adminisztratív kényszer miatt tovább nő az aktivitási ráta, a munkát kereső tömegek nem nagyon tudnak álláshoz jutni, így a munkanélküliségi ráta nem tud elszakadni a két számjegyű tartományból.
...részletek

Csúcsközelben maradt a munkanélküliség

2012. május 31., csütörtök 11:06

Miközben az adminisztratív kényszer miatt tovább nő az aktivitási ráta, a munkát kereső tömegek nem nagyon tudnak álláshoz jutni, így a munkanélküliségi ráta nem tud elszakadni a két számjegyű tartományból.
...részletek

A megfelelő ember kerül a megfelelő helyre?

2012. április 11., szerda 11:26

Vajon miért fordul elő gyakran, hogy a munkavállaló nem találja meg a hozzáillő munkát, a munkaadó pedig a megfelelő munkavállalót? Szeretnénk meghívni kutatásunkra, mellyel célunk, hogy felmérjük a munkaadók igényeit és a munkavállalók álláskeresési szokásait, megismerjük preferencia rendszerüket, hogy ezáltal még hatékonyabban tudjunk segítséget nyújtani mindkét fél számára.
...részletek

2022.09.24., szombat | Gellért,Mercédesz

Bejelentkezés