HR hírek

<<< 11-20   21-30   31-40   41-50 >>>

Született tehetségek a sales-ben?

2013. január 28., hétfő 14:03

A készségek mellett a személyiségvonások is meghatározzák, mennyire eredményes valaki a munkájában. Vannak például nyitott, extrovertált emberek, akiknek félelmet okoz az értékesítés, vannak jó kapcsolatépítők, akik nem tudnak jól lezárni üzleteket, és megint mások kiváló értékesítők személyiségtől, hiedelmektől függetlenül. De vajon létezik-e sales személyiség?
...részletek

Cégbezárási hullám indult

2013. január 03., csütörtök 21:23

Tavaly 28 305 cég szűnt meg Magyarországon, ez bő 4000-rel több, mint egy évvel korábban. "Az utolsó negyedévében soha nem látott mennyiségű cég szűnt meg Magyarországon, és ha a tendencia folytatódik, a megszűnések száma akár meg is duplázódhat" - mondja Tóth Tamás, az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató ügyvezető igazgatója.
...részletek

Titkos összetevők önéletrajzhoz és állásinterjúhoz

2013. január 03., csütörtök 21:15

Hogyan nézzen ki az önéletrajzom? Pontosan mit írjak bele? Hogyan viselkedjek az állásinterjún? Mikor kérdezhetek rá a fizetésre? Tulajdonképpen mit szeretnének tudni rólam? Annak érdekében, hogy választ kapjunk a véget nem érő kérdésekre, a Hudson úgy határozott, egyenesen a döntést meghozó személyeket keresi fel, hogy hiteles útmutatót adhassanak az önéletrajzok és az interjúk világához.
...részletek

December 6-án felmondólevelet kapnak a dolgozók

2012. december 04., kedd 16:08

December elején felmondólevelet kap a Kapuvári Hús Zrt. kétszáz dolgozója. A dolgozók többségét kifizetik, de a hitelezőknek, és az esetleg féléves felmondási idővel rendelkező régi alkalmazottaknak is várniuk kell a pénzükre - tudta meg a Világgazdaság.
...részletek

Mire számítsunk, ha munka nélkül maradunk?

2012. december 04., kedd 16:03

Szinte teljesen leépült az elmúlt években a munkanélkülieket támogató segélyezés, így jórészt csak a tartalékaira számíthat az, aki az utcára kerül.
...részletek

Változások ide vagy oda: nem fog eltűnni a cafeteria

2012. november 08., csütörtök 08:09

Az adóterhek növelése felveti a cafeteria jövőjét. Szakemberek szerint ez mára sok helyen a vállalati kultúra része lett, az igénybevételét legfeljebb szűkíti a kedvezőtlen törvényi környezet, de el nem fog tűnni.
...részletek

Az innovatív, rugalmas álláskeresőké a jövő?

2012. november 08., csütörtök 08:04

Sokszor felmerül az álláskeresőkben az a kérdés, hogy vajon mindent megtesznek azért, hogy állást találjanak?
...részletek

Mire elég a munkanélküli segély 2012-ben?

2012. szeptember 17., hétfő 15:47

Megnéztük, továbbra is érvényes-e az a megállapítás, hogy az uniós tagállamok közül hazánk folyósítja a legrövidebb ideig a munkanélküli segélyt, és ellátási rendszerünk továbbra sem veszi-e figyelembe a ledolgozott évek számát, az életkort vagy a regionális munkanélküliségi adatokat.
...részletek

Sok a bérgaranciás kifizetés

2012. szeptember 03., hétfő 11:08

Ugyan a KSH legfrissebb adatai szerint kismértékben már javult a foglalkoztatottság, a gazdasági nehézségeket azonban még mindig jelzi a csoportos létszámleépítések nagy száma, illetve az, hogy az idei cégfelszámolási hullám miatt jelentős a bérgarancia-alapból teljesített kifizetés is.
...részletek

Rekordon az európai munkanélküliség

2012. szeptember 03., hétfő 11:03

Júliusban újabb történelmi csúcsra emelkedett a munkanélküliség az eurózónában, ráadásul az infláció is gyorsult, ami akár gondot is jelenthet majd az új lépésekre készülő Európai Központi Banknak (ECB).
...részletek

Megugrottak a bérek a versenyszférában

2012. július 19., csütörtök 16:06

A nemzetgazdaságban – a legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – a bruttó átlagkeresetek 4,4, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,7 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit a január–májusi időszakban - közölte a KSH. A versenyszférában dolgozók rendszeres keresete 8,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
...részletek

Megdöbbentő eredményt hozott az állásfelmérés

2012. július 19., csütörtök 15:50

Tíz internetezőből négy keres jelenleg is állást, és a munkával rendelkezők fele is várhatóan új munkahely után néz az elkövetkezendő 12 hónap során – derül ki egy friss felmérésből.
...részletek

Munkaidőn kívül is ellenőrizhetik a dolgozókat júliustól

2012. július 03., kedd 10:36

Július 1-je után a határozott idejű munkaszerződés is felmondható, a munkáltató munkaidőn kívül is ellenőrizheti a munkavállalót. Az új Munka törvénykönyve nagyobb hangsúlyt fektet a jövőben az általános magatartási követelményekre, erényének tekinthető, hogy jobban tisztáz olyan fogalmakat, mint a munkaidő, pihenőidő, aminek szabályozása egyébként is bonyolult. Bár vasárnaptól új időszámítás kezdődik a munka világában, a HR-esek több mint a fele egyelőre kivár a módosításokat illetően.
...részletek

Öntől is elveheti egyhavi fizetését a főnöke - itt az új törvény

2012. június 27., szerda 11:26

Bár az új munka törvénykönyve számos olyan alapelvet rögzít, ami korlátozhatja a munkáltatói erőfölényt, alapvetően mégis a munkaadóknak kedvez, például az egyszerűbb elbocsátás lehetőségével.
...részletek

Íme azok a szakmák, ahol munkaerőre van szükség

2012. június 27., szerda 07:22

Mérnököt, informatikai szakembert, könyvelőt kerestek leginkább a vállalatok az elmúlt fél évben, de sok volt a betöltetlen állás az ügyfélszolgálati, kereskedelmi területeken is. Válságban több gyakornokot alkalmaznak a cégek - állapítja meg egy felmérés. Cikkünkből kiderül, hogyan alakult a hiányszakmák kereslete és kínálata az elmúlt időszakban.
...részletek

2020.02.23., vasárnap | Alfréd

Bejelentkezés