HR hírek

<<< 21-30   31-40   41-50   51-60 >>>

Megugrottak a bérek a versenyszférában

2012. július 19., csütörtök 16:06

A nemzetgazdaságban – a legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – a bruttó átlagkeresetek 4,4, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 1,7 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakit a január–májusi időszakban - közölte a KSH. A versenyszférában dolgozók rendszeres keresete 8,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
...részletek

Megdöbbentő eredményt hozott az állásfelmérés

2012. július 19., csütörtök 15:50

Tíz internetezőből négy keres jelenleg is állást, és a munkával rendelkezők fele is várhatóan új munkahely után néz az elkövetkezendő 12 hónap során – derül ki egy friss felmérésből.
...részletek

Munkaidőn kívül is ellenőrizhetik a dolgozókat júliustól

2012. július 03., kedd 10:36

Július 1-je után a határozott idejű munkaszerződés is felmondható, a munkáltató munkaidőn kívül is ellenőrizheti a munkavállalót. Az új Munka törvénykönyve nagyobb hangsúlyt fektet a jövőben az általános magatartási követelményekre, erényének tekinthető, hogy jobban tisztáz olyan fogalmakat, mint a munkaidő, pihenőidő, aminek szabályozása egyébként is bonyolult. Bár vasárnaptól új időszámítás kezdődik a munka világában, a HR-esek több mint a fele egyelőre kivár a módosításokat illetően.
...részletek

Öntől is elveheti egyhavi fizetését a főnöke - itt az új törvény

2012. június 27., szerda 11:26

Bár az új munka törvénykönyve számos olyan alapelvet rögzít, ami korlátozhatja a munkáltatói erőfölényt, alapvetően mégis a munkaadóknak kedvez, például az egyszerűbb elbocsátás lehetőségével.
...részletek

Íme azok a szakmák, ahol munkaerőre van szükség

2012. június 27., szerda 07:22

Mérnököt, informatikai szakembert, könyvelőt kerestek leginkább a vállalatok az elmúlt fél évben, de sok volt a betöltetlen állás az ügyfélszolgálati, kereskedelmi területeken is. Válságban több gyakornokot alkalmaznak a cégek - állapítja meg egy felmérés. Cikkünkből kiderül, hogyan alakult a hiányszakmák kereslete és kínálata az elmúlt időszakban.
...részletek

SZÉP-kártya: nem mindenhol fogadják el

2012. június 14., csütörtök 19:02

A Magyar Nemzet értesülése szerint, többször előfordult már, hogy a hotelek vagy vendéglátóhelyek nem tudják elfogadni a Széchenyi-pihenőkártyát.
...részletek

Csúcsközelben maradt a munkanélküliség

2012. május 31., csütörtök 11:06

Miközben az adminisztratív kényszer miatt tovább nő az aktivitási ráta, a munkát kereső tömegek nem nagyon tudnak álláshoz jutni, így a munkanélküliségi ráta nem tud elszakadni a két számjegyű tartományból.
...részletek

Csúcsközelben maradt a munkanélküliség

2012. május 31., csütörtök 11:06

Miközben az adminisztratív kényszer miatt tovább nő az aktivitási ráta, a munkát kereső tömegek nem nagyon tudnak álláshoz jutni, így a munkanélküliségi ráta nem tud elszakadni a két számjegyű tartományból.
...részletek

A cégek harmada nehezen talál munkaerőt

2012. május 31., csütörtök 10:55

A szakmunkás, a gépkezelői és a mérnöki állásokra találnak legnehezebben munkaerőt a cégek Magyarországon a Manpower munkaerő-piaci szolgáltató felmérése szerint, de nem könnyű sofőrt, könyvelőt vagy informatikust sem felvenni.
...részletek

Nagy változás történt a cafeteriában

2012. május 23., szerda 10:16

A munkavállalók egészségesek akarnak lenni, és ebben nagy az egyetértés a munkáltatókkal, valamint a 2012-es cafateria-szabályokkal.
...részletek

Új Mt., szakképzési törvény, közmunka: átalakult a foglalkoztatáspolitika

2012. május 23., szerda 10:13

Új Mt., szakképzési törvény, közmunka, bérkompenzáció. Csak néhány példa a foglalkoztatáspolitika strukturális átalakítására. Czomba Sándor államtitkár szerint bár sok mindent megtettek, mégsem dőlhetnek hátra, hiszen nagyon sok olyan dolgozni akaró honfitársunk van, akinek nincs munkája.
...részletek

Többet dolgozunk és még élvezzük is

2012. május 17., csütörtök 09:38

A Regus Work-Life Balance Index megállapítása szerint a magyar üzletemberek többsége úgy gondolja, hogy az elmúlt két évben kismértékben javult a munkája és magánélete közötti egyensúly, dacára annak, hogy egyre keményebben dolgoznak.
...részletek

A szegénységből való kitörés legfőbb gátja az alacsony fizetés

2012. május 17., csütörtök 09:37

A szegénységi ráta erőteljesebb csökkenést mutat a fejlődő országok nagy részében, mint a fejlettekben - mutat rá az ILO (International Labour Organization) munka világáról szóló 2012-es (World of Work Report 2012) jelentése. A szegénységből való kitörés legfőbb gátja az alacsony fizetés, míg eddig a munkanélküliséggel volt összefüggésben ez a jelenség.
...részletek

Mi lesz veled, SZÉP Kártya és Erzsébet utalvány?

2012. május 17., csütörtök 09:28

Mit vizsgál pontosan az EU a SZÉP Kártyával és az Erzsébet utalvánnyal kapcsolatban? Mi az eljárás menete? Kovách Ákos ügyvéd elárulja.
...részletek

MSZP: a foglalkoztatást serkentő gazdasági környezetre van szükség

2012. május 14., hétfő 10:59

Az MSZP szerint az újabb sarcok kivetése helyett csökkenteni kellene inkább az élő munkára rakódó járulékterheket, és beindítani a hitelezést.
...részletek

2020.06.01., hétfő | Tünde

Bejelentkezés