Sokan vettek részt a Darányi Ignác Terv agrárgazdasági képzésein

2015. szeptember 08., kedd 12:53

A tervezettnél kétszer többen, összesen 112 ezren vettek részt a Darányi Ignác Terv agrárgazdasági képzésein - közölte a KPMG könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cég.

A társaság tájékoztatása szerint az előző hétéves uniós támogatási ciklusban sok agrárgazdálkodó, élelmiszeripari és erdőgazdálkodással foglalkozó szakember szerzett új képesítést saját vállalkozása és az ágazat versenyképességének növelése érdekében.

Hét év alatt összesen 112 648 magyar agrárgazdálkodó és élelmiszeripari szakember vett részt szakmai képzéseken a Darányi Ignácról elnevezett uniós program keretében. Közülük 108 617-en kaptak valamilyen új bizonyítványt, diplomát vagy tanúsítványt.

"A program szinte minden képzési szegmensben messze túlteljesítette a várakozásokat" - idézi a tájékoztató Cserháti Gábort, az EU-s agrártámogatások ellenőrzését végző KPMG igazgatóját. Tájékoztatása szerint a program eredetileg 55 ezer sikeres képzéssel számolt; ezt csaknem száz százalékkal túlteljesítették. Emellett a tervezett 14 800 helyett több mint 21 ezer nő szerzett valamilyen képzettséget a programban. A 40 év feletti résztvevők száma pedig a tervezett 20 ezer helyett meghaladta az 52 ezret.

A program hét éve alatt 82 240 támogatási kérelmet nyújtottak be a lebonyolító hatósághoz, összesen 8,17 milliárd forintos támogatási igénnyel. Ebből idén június 30-ig összesen 6,73 milliárd forint támogatást ítéltek meg és fizettek ki.

 


Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

2023.02.08., szerda | Abigél,Alex

Bejelentkezés