Tesco: közvetlenül 350 munkavállalót érint az éjszakai műszak megszüntetése

2015. szeptember 08., kedd 08:00

Az októbertől januárig tartó időszakban az éjszakai műszak megszüntetése, ezzel a négy fázisban történő átállás a nappali árufeltöltésre közvetlenül 350 munkavállalót érint a Tescónál; a cég a szakszervezetekkel való egyeztetések során olyan megállapodásra szeretne, hogy az érintetteknek a vállalaton belül más munkalehetőséget biztosíthasson.

A társaság közlése szerint a Magyar Idők napilap hétfői cikkében említett 4000 munkavállalói számban mindenki benne van, aki az elmúlt hónapokban akár csak egyszer is dolgozott éjjel, de aki alapvetően nappalos. Őket jelentős bércsökkenés nem éri - hangsúlyozták.

A korábban kizárólag éjszakai műszakban dolgozó munkatársak esetében a jövedelemkiesés fejenként havi 18-20 ezer forint, őket kompenzációban részesítik - közölték.

A Tesco tájékoztatása szerint 2009-től Magyarországon 35 áruházban már átálltak a nappalos árufeltöltésre, 2013-tól kezdve pedig közép-európai szinten is további 100 boltban alakították át a működést, a mostani átállás ennek a folyamatnak része.

A kereskedelemben a nappali árufeltöltés elterjedt és általános működési rend Magyarországon, minden versenytárs hasonlóan működik évek óta, a Tesco az egyik utolsó cég volt, amely még alkalmazta az éjszakai árufeltöltést - áll a cég válaszában.

mti

 


Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

2022.12.09., péntek | Natália

Bejelentkezés